Náměstí ozdobí nové výstavy

Už v pátek 28. června se na našem náměstí uskuteční vernisáže dvou nových výstav Milana Bindera, které jsou pořádány pod záštitou primátorky Dagmar Škodová Parmová.

 

České Budějovice na náladových fotografiích

Již více jak 170 let můžeme nasávat atmosféru našeho města na černobílých i kolorovaných obrázcích, které pořídili profesionální i amatérští fotografové v průběhu různých dějinných a společenských předělů. Vedle zachycení pomíjivé krásy dosud existujících nebo dnes již zaniklých zákoutí, domů, ulic a náměstí obdivujeme především atmosféru každodenního ruchu a činnosti krajské metropole v proměnách času.

V jednom čtverci náměstí bude opět nalepeno 21 ks samolepek 100 x 100 cm a ve vedlejších čtvercích budou dva kvádry 2 x 2 x 5 m s fotografiemi z historie náměstí.

Vernisáž začne v 15:00.

 

České Budějovice štětcem, tužkou, uhlem...

Městské ulice, zákoutí i jednotlivé památky představují odnepaměti inspiraci umělců. Různými malířskými a kreslířskými technikami zachytili mizející svět Českých Budějovic, ale také místa, která se naopak příliš nemění. Ruce budějovických výtvarníků Jana Bulíře, Jindřicha Teisingera nebo samouka Karla Dvořáka byly vedeny nejen nadáním, nýbrž i láskou k domovu. K uměleckým projevům letos připojujeme také různorodé výtvarné pojetí budějovického městského znaku, který je základním heraldickým symbolem a zároveň velmi působivým vyjádřením historie města.

Výstava bude opět umístěna na čtyřech kvádrech 2 x 2 x 5 m na náměstí Přemysla Otakara II.

Tato vernisáž začne o čtvrt hodiny později, tedy v 15:15.

 

Na zajímavé výstavy vás srdečně zveme!

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 27. 6. 2024.