V Rožnově vzniká dětské hřiště s workoutem

V nejjižnějším cípu Budějovic, v Rožnovské ulici, začalo v těchto dnech vznikat nové dětské hřiště s workoutovými prvky. Umístěno je v těsné blízkosti cyklostezky na Včelnou.

„Vyslyšeli jsme přání Rožnováků, kteří dlouhodobě volali po nové hrací ploše. Děti se mohou těšit na opičí stezku se skluzavkou, houpačky, točidla, prolézačku i pískoviště. Zdravý pohyb chceme umožnit nejen jim, ale také dospělým. Pro ně tam budou v těsném sousedství instalovány hned čtyři posilovací a protahovací stroje. Zároveň jsme mysleli i na horké letní dny a pro zpříjemnění pobytu bude dětské hřiště vybaveno mlhopítkem, které je jedno z devíti nově instalovaných v našem městě. Část hřiště bude také zakryta stínící plachtou. Podobu dětského hřiště a workoutu jsme dělali ve spolupráci s místními občany, a tak věříme, že přinese jen pozitivní chvíle, zážitky, odpočinek, ale i aktivní trávení volného času,“ představil parametry nové odpočinkové zóny náměstek primátorky Michal Šebek.

Zejména kvůli bezpečnosti dětských návštěvníků bude prostor oplocen. Stavba by měla být dokončena už v srpnu tohoto roku a vznikne zde druhá nejmodernější relaxační zóna v našem městě.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 13. 6. 2024.