Domov na Máji slouží seniorům už dvacet let

Přesně dvacet let od otevření si v těchto dnech připomínají pracovníci Domova pro seniory Máj. A na stejnojmenné sídliště přijela všechny pozdravit také primátorka Dagmar Škodová Parmová. „Město zřizuje tři domovy, Máj, Hvízdal a Staroměstská a všechny mají velmi dobrou úroveň v péči o naše starší občany. Tady v té budově byl kdysi hotel a možná si někdo ještě pamatuje taneční zábavy, které se tady konaly. Za dvě desítky let se ale místo proměnilo. Dnes je tady výborně fungující, profesionální a kvalitní poskytovatel služeb. Domov získal značku kvality od Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky a opakovaně také dostává nejvyšší hodnocení v rámci certifikace Vážka od České alzheimerovské společnosti. Všem vám moc opravdu srdečně a upřímně děkuji za velmi záslužnou práci, obětavost a empatii,“ řekla primátorka Dagmar Škodová Parmová.

Májské zařízení má ještě dvě detašovaná pracoviště, a to se zvláštním režimem Na Zlaté stoce, kde žije 20 klientů, a v Tylově ulici, kde je odlehčovací služba s 24 a denní stacionář s 10 místy.

„Využíváme moderní přístupy, například provádíme nutriční screening, podporujeme velmi oblíbenou zooterapii, individuální terapii a bazální stimulaci. Ve dvou turnusech zajišťujeme každý rok rekreační pobyt na chatě u rybníka Mrhal. Každý dělá to, co ho baví. Dbáme na autonomii a důstojnost spoluobčanů, kteří by měli cítit, že na každém prožitém dni v radosti a s úsměvem nám velmi záleží,“ dodává ředitelka zařízení Petra Zimmelová.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 16. 5. 2024.