Vědomostní soutěž cílí na moderní architekturu

Odbor památkové péče magistrátu ve spolupráci s Národním památkovým ústavem v Českých Budějovicích vyhlašují u příležitosti Dnů evropského dědictví (EHD 2023) 14. ročník vědomostní soutěže pro děti a mládež do 16 let – jednotlivce i kolektivy. „Od 16. září až do 31. prosince se mohou zájemci aktivně zapojit. Letošní téma je zaměřeno na moderní architekturu v historickém jádru našeho města. Mladé badatele tedy zveme do 20. století! Objevovat budou tehdy moderní obchodní domy, sportoviště, bankovní ústavy, veřejná prostranství i umělecká díla. Všem přeji hodně štěstí a samozřejmě také nová a inspirující poznání,“ říká náměstek primátorky Tomáš Bouzek.

Hlavní cenou pro výherce - jednotlivce je celoroční rodinná vstupenka na památkové objekty ve správě Národního památkového ústavu, vítězný kolektiv získá skupinovou vstupenku do jednoho vybraného památkového objektu ve správě Národního památkového ústavu. Připraveny jsou i zajímavé věcné ceny.

Podrobnější informace a pracovní listy se soutěžními otázkami jsou ke stažení na webových stránkách města www.c-budejovice-cz a NPÚ nebo si je mohou soutěžící vyzvednout v tištěné podobě v Turistickém informačním centru v radnici na náměstí Přemysla Otakara II.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 21. 9. 2023.