Země živitelka otevřela své brány

Od ranních hodin proudí branami Výstaviště návštěvníci 49. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka, které pozdravila primátorka Dagmar Škodová Parmová spolu s představiteli státu, kraje, vedení Výstaviště a oborových organizací. Zároveň také poděkovala zemědělcům za letošní úrodu.

„Země živitelka je jednou z nejvýznamnějších akcí v republice, kde se může veřejnost seznámit s kvalitní prací českých a moravských zemědělců a potravinářů. Letošním tahákem bude například nejsilnější sériově vyráběný traktor na světě, pásový Quadtrac 645 o výkonu 699 koní. Na své si tady jistě přijdou malí i velcí návštěvníci při degustaci regionálních potravin a při prohlídce stánků vystavovatelů, kteří letošní ročník vyprodali, takže nám Výstaviště téměř praská ve švech,“ řekla s úsměvem primátorka.

Letošní agrosalon s podtitulem „Na cestě k udržitelnosti“ se ponese také v duchu připomínky 150 let výročí narození Antonína Švehly, který patřil k významným hybatelům agrárního dění v minulém století. Výstava se koná ve dnech 24. – 29. srpna od 9 do 17 hodin. Kompletní program naleznete na www.zemezivitelka.cz.

Úvodní foto: Budějovice DNES

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 24. 8. 2023.