Zátkovo nábřeží u Zlatého mostu zůstane přechodně uzavřeno

V pondělí 4. září 2023 budou za úplné uzavírky zahájeny práce na výměně kanalizace na Zátkově nábřeží u Zlatého mostu na levém břehu Malše. Jde o 52 metrů dlouhý úsek včetně revizních železobetonových šachet a související bezvýkopovou stavební úpravu části přilehlého vodovodního řadu.

„Potrubí nového sběrače bude ukládáno do hloubky 5 metrů, pod úrovní hladiny podzemní vody ve velmi malém sklonu nivelety dna. Při výstavbě navíc nesmí dojít k odstávce provozu kanalizace, protože je nutné zajistit bezpečný odvod odpadních vod stokovou sítí na městskou centrální ČOV a zajistit bezproblémovou dodávku pitné vody,“ přibližuje 1. náměstek primátorky Petr Maroš s tím, že původní kanalizační sběrač pochází už z roku 1887 a je daleko za svou technickou životností. „Vloni v létě se nad ním propadla asfaltová komunikace a po obnažení potrubí bylo zjištěno, že betonový profil je v rozpadu a není tak možné provést řádnou opravu, ale pouze provizorní,“ připomněl náměstek.

Stavbu za 11,8 milionu korun bez DPH bude provádět firma VHS – Vodohospodářské stavby spol. s r.o. S dokončením prací se počítá do 24. listopadu 2023.

Průchodnost obyvatel bude zajištěna po celou dobu stavby.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 17. 8. 2023.