Festival Bonjour Budějovice právě začíná

Ochutnávka francouzských vín, výstava, koncerty, filmy, trh, kosmetický workshop a další nabídne letošní multižánrový festival Bonjour Budějovice. V pořadí už jeho šestadvacátý ročník začíná 14. června a končí 28. června. Pořadatelem je Francouzská aliance ve spolupráci s partnerským městem Lorient a za finanční podpory statutárního města České Budějovice.

„Tento trojlístek připravuje tradičně projekty, které se snaží přiblížit místním, ale i návštěvníkům francouzskou kulturu i gastronomii. Festival si za ta léta dokázal získat hodně příznivců a to se netýká jenom frankofonního publika,“ říká primátorka Dagmar Škodová Parmová

Lorient je partnerských městem Budějovic už od roku 1997. Na úplném počátku navázání vztahů byli manželé Břeských a Janina s Michelem Saffre. Postupně se začaly rozvíjet samostatné kontakty škol, konkrétně Jirsíkova gymnázia a středoškolského lycea v Lorientu, Arpidy a obdobného zařízení v Kerpapu, cestovních kanceláří, univerzit, knihoven, kulturních, sportovních a obchodních organizací.

„V březnu se tady konal měsíc frankofonie a teď ho střídá svátek hudby. Jsem ráda, že země galského kohouta dokázala na jihu Čech zdomácnět,“ dodává primátorka a srdečně zve všechny, kteří chtějí zažít v našem městě pohodovou francouzskou atmosféru.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 14. 6. 2023.