Rozkvetlé město nabídne pěkné ceny

Další ročník tradiční pestrobarevné soutěže Rozkvetlé město začíná už ve čtvrtek 15. června. „Každoročně oceňujeme obyvatele, kteří svými rozkvetlými okny, balkóny, předzahrádkami, veřejným či městským prostranstvím zdobí Budějovice. Touto soutěží a cenami chceme naše občany motivovat, aby se zapojili do utváření vzhledu veřejného prostoru, tedy toho, co vidíme a cítili se za to i odpovědní. Letos se bude soutěžit ve třech kategoriích. Konkrétně půjde o rozkvetlé okno, volnou kategorii a naší ulici. Rozšířili jsme také soutěžní ceny. Vítěz v jednotlivých kategoriích, kromě zasloužené finanční odměny, bude mít možnost rozhodnout o tom, do jakých věcí v okolí jeho bydliště, bude ze strany města investováno 100 tisíc korun,“ říká k novinkám náměstek primátorky Michal Šebek.

Zájemci se s pravidly soutěže mohou seznámit na webových stránkách města https://www.c-budejovice.cz/rozkvetle-mesto-2023 a přihlásit se prostřednictvím elektronického formuláře nebo přes mailovou adresu rozkvetlemesto@c-budejovice.cz, kam pošlou fotografii výzdoby spolu s adresou a dalšími kontaktními údaji.

Soutěž potrvá do poloviny srpna. Nejšikovnější účastníci dostanou finanční odměnu v rozmezí od 2 000 do 10 000 korun, v kategorii naše ulice dokonce od 10 000 do 20 000 korun.

 

Stránka byla upravena uživatelem Alice Burianová, 7. 8. 2023.