Seniorský senát má novou předsedkyni

V pondělí 12. června 2023 se uskutečnilo ustavující zasedání Seniorského senátu města České Budějovice. Do zvolení nového předsedy jednání předsedala primátorka Dagmar Škodová Parmová.

„Je velmi obohacující umět naslouchat starší generaci, která má mnoho životních zkušeností a může být pro nás v lecčem inspirací. Doufám, že budeme dobrými partnery a budeme společně diskutovat záležitosti, které českobudějovické seniory nejvíce zajímají. Hlavním cílem je, aby naše město bylo přátelské vůči všem občanům a bylo dobrým místem pro život také pro seniory,“ dodala primátorka a popřála všem senátorům hodně zdaru v práci pro téměř 20 tisíc občanů ve věku 65+, kteří trvale žijí v Českých Budějovicích.
Po tajné volbě se novou předsedkyní stala Irena Lavická, jejíž vizí je více propojit seniorskou komunitu s ostatními obyvateli města a vytvořit příhodné podmínky pro to, aby zde starší občané mohli důstojně a spokojeně žít.
Seniorský senát je jedenáctičlenným poradním orgánem rady města, který reprezentuje občany důchodového věku a zabývá se jejich problémy.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 13. 6. 2023.