Náměstek předal ceny vítězům

V pořadí již dvanáctý ročník soutěže s mezinárodní účastí „Vítejte u nás“, kterou každoročně pořádá českobudějovická Střední škola obchodní Husova 9, se uskutečnil ve dnech 8. – 9. června 2022 na Malé scéně DK Metropol. Své odborné, komunikativní a prezenční dovednosti poměřovalo 14 dvoučlenných družstev žáků českých i slovenských středních škol zaměřených na cestovní ruch, hotelnictví a gastronomii. Svým rozměrem se tato akce řadí k největším soutěžím tohoto typu v celé České republice, v Jihočeském kraji je pak zcela unikátní.

V letošním ročníku představili žáci středních škol širšímu publiku a odborné porotě prezentace na téma „Přijeďte k nám, přijeďte se rozhlédnout", ve druhém soutěžním dni se pak studenti vydali „Po stopách koněspřežky“.

Slavnostního vyhlášení výsledků se za město zúčastnil také náměstek primátora Tomáš Chovanec. „Tato soutěž není jen o cenách pro vítěze, je i o mnoha zážitcích, nových setkáních, ale také o velké inspiraci. Chtěl bych všem poděkovat za účast a zároveň bych dnešní den chtěl pojmout jako výzvu pro všechny, kteří se zúčastňují krátce či jsou již ostřílení matadoři. Těm, co nevyhráli, přeji, ať jim do příště nepoleví motivace, a výhercům nezbývá než srdečně pogratulovat. Za rok doufám, že si opět budeme moci říct Vítejte u nás!“ řekl náměstek.

Stránka byla upravena uživatelem Jana Novotná, 13. 6. 2022.